jueves, 26 de marzo de 2020

EL CARNESTOLTES


És una celebració pertanyent al calendari lunar. Per aquest motiu, és una festa mòbil que se celebra set setmanes després de la primera lluna plena passat el solstici d’hivern.
Combina elements com ara disfresses, grups que canten cobles, desfilades i festes al carrer.

En els seus inicis, probablement amb un cert sentit de l'pudor propi de la religió, el Carnaval era una desfilada en què els participants vestien disfresses i usaven màscares.


Els orígens d'aquesta festivitat es remuntarien a la Sumèria i Egipte antics, fa més de 5000 anys, amb celebracions molt semblants en l'època de l'Imperi romà, des d'on es va expandir el costum per Europa, sent portat a Amèrica per els navegants espanyols i portuguesos a partir de fins de segle XV.

CARNESTOLTES ANTIC

CARNESTOLTES DE VENECIA 💜

És un festival anual celebrat a Venècia, Itàlia. El festival és conegut per les seves màscara elaborades nard.

El seu origen va començar per una victòria de la República de Venècia contra el Patriarca d'Aquileia, Ulrico vaig donar Treven, en 1162. Per l'alegria d'aquesta victòria, la gent es va aglomerar a la Piazza San Marco.

Aquest Carnaval és totalment diferent als que s'observen en la resta de món. Durant els 10 dies de celebració d'aquesta festa, la gent es disfressa i surt al carrer a passejar i a prendre fotos, ja sigui en desfilades organitzades o improvisats. Les disfresses són vestits d'època de segle XVII venecià, com si estiguessin acabats de sortir d'un quadre.

DRISFESSES
MASCARES DE NARD








CARNESTOLTES DE RIO DE JANEIRO💛

El carnaval de Rio de Janeiro és un dels més famosos del món, visitat per turistes de totes latituds. 

Cada any desfilen al sambòdrom les escoles de samba que representen barris carioques i ciutats de l'Estat fluminense.Si bé la festa de carnaval més coneguda de Rio és la desfilada de el Grup Especial que es realitza al sambòdrom  en tota la ciutat hi ha celebracions amb bandes i blocos de carrer, balls populars, esdeveniments privats, la desfilada de les escoles de samba de el Grup d'Accés  i la desfilada de campiones, així com assaigs de les escoles de samba que es poden visitar tot el año.101


CARNESTOLTES DE SANTA CRUZ DE TENERIFE💚

És considerat el segon carnaval més popular i conegut internacionalment.
Milers de persones surten al carrer cada any durant més d'una setmana. El turisme s'incrementa al mateix temps que ho fa a l'estiu.
Des de 1962 es realitza un cartell de Carnaval per a cada edició. Els escenaris principals de l'carnaval dels concursos i eleccions de la Reina, que s'han anat alternant al llarg de la història recent de l'carnaval chicharrero, han estat el Teatre Guimerà; Plaça de Bous de Tenerife...
Aquesta es la programació de la setmana de carnavals:

Divendres: La Cavalcada anunciadora
Dissabte de Carnaval
Diumenge: Carnaval de dia
Dilluns de Carnaval
Dimarts: El Gran Coso Apoteosis
Dimecres de Cendra
Dissabte i Diumenge de Piñata





















No hay comentarios:

Publicar un comentario

ESCRITORS

ERIKA LEONARD MITCHELL Erika Mitchell was born on 7 March 1963 in Willesden, Middlesex to a Chilean mother and a Scottish father who was ...