jueves, 21 de noviembre de 2019

DIA MUNDIAL DEL INEVNTOR, 9 DE NOVEMBRE


AURICULARS💚:
Resultado de imagen de primeros auricularesAquest estimat gadget es remunta a 1910 quan un home anomenat Nathaniel Baldwin va crear els primers, amb l'objectiu de poder escoltar l'oració del cura a l'Esglèsia. Balwin va ser un personatge peculiar que desde petit inventava coses, fins que es va dedicar a l'ingèneria elèctrica.

Els primers que van ser portats a l'ambient del comerç, van ser anomenats "Baldy Phones".
ULLERES💛:
Resultado de imagen de PRIMERAS GAFAS de sol
ULLERES DE SOL

L'emperador Neró, tenia problemes de vista, i va crear un dispositiu visual molt especial: amb una pedra verda transparent observava les seves estimades batalles entre gladiadors amb l'esperança que la llum refresqués els ulls. Aquesta creença va perdurar fins al segle XIX. Les "ulleres de sol" d'aquella època portaven lents verdes i s'utilitzaven també en interiors. Les ulleres de vista van ser cerades l'anglès Robert Grosseteste, amb l'objectiu de llegir les lletres més petites des d'increïbles distàncies. Aquesta necessitat es remunta als jeroglífics egipcis dels S.V a.C, els cual representaven ulleres fàcils de vidre. 



ULLERES DE VISTA

GOMA D'ESBORRAR💙:
Joseph Priestley va ser qui en 1770, i de manera casual va descobrir que fregant un tros de cautxú sobre un paper en el qual s'havia pintat anteriorment amb un llapis, la marca deixada per aquest desapareixia a l'instant.
Però no seria ell qui la crees ja que va ser Edgard Nairne qui el va començar a comercialitzar, cobrant 3 xílins per cada goma que venia (i passant a alguns llibres d'història com l'inventor de la goma d'esborrar, encara que realment no fos així).
Resultado de imagen de PRIMERA GOMA DE LA HISTORIA
CRONÒMETRE MARÍ🧡:

John Harrisonva ser un rellotger anglès, que amb l'objectiu de mesurar amb precisió la longitud i determinar la posició d'un vaixell al mar, va dissenyar i posar en funcionament el primer cronòmetre marí d'alta precisió, amb el qual era possible determinar la longitud amb exactitud , quan s'havien recorregut llargues distàncies. El seu mèrit principal és haver resolt el problema de la longitud mitjançant l'ús de cronòmetres construïts per ell mateix.




TECLAT🖤:


Va ser dissenyat i patentat per Christopher Sholes en 1868 i venut a Remington en 1873. La primera línia de lletres del teclat comença, d'esquerra a dreta, amb la seqüència QWERTY, que dóna nom a la distribució de tecles.
Sholes va aplicar el funcionament de la seva màquina de numerar a la idea de la màquina anglesa i el 1867 va crear una nova màquina d'escriure.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

ESCRITORS

ERIKA LEONARD MITCHELL Erika Mitchell was born on 7 March 1963 in Willesden, Middlesex to a Chilean mother and a Scottish father who was ...